Ondernemersvereniging PMV en OVP

slider

Putte10

 

Monumentale panden-Nederlandse Pastorie

pastorie ned puttePASTORIE  (Nederlands Putte)
Deze voormalige pastorie, een classicistisch herenhuis, is gebouwd omstreeks 1865. Het fronton (driehoekvormig element boven de gevelpartij) verwijst naar het tempeldak uit de Griekse Oudheid. De pastorie en de voormalige RK-kerk zijn gebouwd in opdracht van barones Diert van Kerkwerve-de Pret, achternicht van de steenrijke jonker Moretus. Hun in oude glorie gerestaureerde domein in de lommerrijke Putse bossen is zeker een bezoek waard!

 

 

 

 

Herenhuis:
Antwerpsestraat 53 (Nederlands Putte)
Woonhuis met internationale allure. Gebouwd in eigen beheer in 1933 door timmerman Timmermans. Gedekt door een mansardedak antwerpsestraat nr 53(Franse kap) met voorgevel met een sierlijst en typische Art Nouveau tegeltableaus. Art Nouveau, meer een “versier-” dan bouwkunst, is plaatselijk vooral uit het nabije België komen overwaaien. De bovenlichten in glas-in-lood-uitvoering vervolmaken het geheel tot een fraai en bijzonder woonhuis.

slider slider slider slider slider slider

slider

slider

slider

Contact met PVM en OVP
 
 
 
                                
 
 
 
Ondernemersvereniging PMV en OVP
Antwerpsestraat 7
4645BA Putte
info@puttegrens.com
Disclaimer:    Er zijn meer gelegenheden waar u kunt Eten & Drinken, Winkelen, uw haar laten verzorgen, Therapeuten/Kinesisten en Bedrijven in Putte Grens
  Uitsluitend de leden van PutteGrens zijn hier vermeld.
© 2017 PutteGrens.com Rechten voorbehouden. Ontwerp Adesigns4you